Nieuw in MAS: E-mailmarketing

Achter de schermen werkt ons team continu aan een steeds completer MAS (Media Artists System). Niet alleen nemen we daarbij interne ideeën mee, we luisteren uiteraard ook naar u als klant en verwerken uw wensen graag in ons systeem. Een wens die we regelmatig ontvingen van onze klanten was het implementeren van een e-mailmarketingmodule in het MAS. E-mail is nog steeds één van de belangrijkste en meest efficiënte marketingmiddelen die er zijn. Met e-mailmarketing bereikt u eenvoudig en snel een grote groep (potentiële klanten), denk daarbij aan het versturen van een nieuwsbrief, aanbieding of uitnodiging voor een evenement.

We zijn dan ook erg trots om na maanden voorbereidend werk onze eigen MAS e-mailmarketingmodule te lanceren! We praten u graag bij over de features van deze nieuwe module waarvan u vanaf nu kunt profiteren.

Hoe werkt de e-mailmarketingmodule?

U vindt de e-mailmarketingmodule in uw eigen MAS-omgeving onder het menu-item ‘Marketing’. Wanneer u gebruik wilt maken van e-mailmarketing, activeren wij deze module graag voor u.

Klaar om uw eigen mailing aan te maken? Volg de volgende stappen

1. Maak een verzendlijst aan.

U kunt twee verschillende verzendlijsten aanmaken:

  • Statische verzendlijst: u voegt handmatig contacten toe aan deze lijst.
  • Dynamische verzendlijst: een deze lijst worden automatisch (nieuwe) contacten toegevoegd zodra zij voldoen aan bepaalde criteria die u voor deze lijst selecteert. Denk daarbij aan geslacht, leeftijd, woonplaats etc.

Contactpersonen die zich inschrijven voor de nieuwsbrief, komen automatisch in uw contactenlijst te staan. Beschikt u over een Excel-bestand met de contactgegevens van uw relaties en klanten? Deze kunt u eenvoudig uploaden in het MAS en later toevoegen aan een verzendlijst.

2. Selecteer een e-template.

In de e-mailmarketingmodule vindt u twee standaard e-mailtemplates: een teksttemplate en een nieuwsbrieftemplate. Deze kunt u aanpassen met uw eigen logo, kleuren e.d. Wilt u een template op maat? U kunt uw eigen, unieke mailtemplate bij ons laten ontwikkelen.

3. Stel uw e-mail op.

Maak uw eigen nieuwsbrief of e-mail door tekst, afbeeldingen en buttons toe te voegen.

4. Verstuur de e-mail direct of plan deze in.

U heeft uw verzendlijst geselecteerd en kunt ervoor kiezen om de e-mail direct te versturen of deze in te plannen om op een later moment te versturen. Voor het versturen van uw e-mails koopt u zogenaamde mailcredits. Hoe meer mailcredits u in één keer koopt, hoe minder u betaalt per te verzenden mail.

Kosten mailcredits:

  • 5.000 mail credits = €0.015 per e-mail (totaalprijs: €75)
  • 10.000 mail credits = €0.014 per e-mail (totaalprijs: €140)
  • 25.000 mail credits = €0.012 per e-mail (totaalprijs: €300)
  • 50.000 mail credits = €0.010 per e-mail (totaalprijs: €500)
  • 100.000 mail credits = €0.009 per e-mail (totaalprijs: €900)
  • 500.000 mail credits = €0.007 per e-mail (totaalprijs: €3500)
  • 1.000.000 mail credits = €0.005 per e-mail (totaalprijs €5000)

5. Analyseer de resultaten van uw e-mail

Dankzij de koppeling met Google Analytics kunt u de resultaten van uw e-mail snel en gemakkelijk bekijken. U weet zo precies hoeveel mensen uw e-mail hebben geopend en hoeveel clicks u heeft gegenereerd naar de website.

Op basis van deze analyse kunt u uw volgende e-mails continu optimaliseren, zodat u steeds meer resultaat behaalt met e-mailmarketing.

Starten met e-mailmarketing?

Stuur een mail naar marketing@media-artists.nl of bel direct naar 0318 - 700 673. Wij bespreken graag uw wensen en mogelijkheden met u.

Ontvang automatisch tips en meer informatie in jouw inbox Klik hier

Reacties

externalId=media-artists-detail-blogs-1.2.2.1.4.1.2&filter[active]=1

Plaats een reactie