Software as a Service (SaaS)

Als u mij vraagt wat de online toekomst heeft dan is mijn antwoord: 'SaaS'. Ik geloof in het ontzorgen van organisaties. Dat komt deels door persoonlijke ervaring binnen Media Artists, maar ook door de gesprekken die ik op dagelijkse basis voer. De online ontwikkelingen gaan in zo’n razend tempo dat het onmogelijk is voor organisaties om bij te blijven.

Ik vind dat u mag verwachten van uw partner dat zij u informeren over toekomstige stappen en online kansen. Het is immers onze core-business. En als wij weten wat de kansen en mogelijkheden zijn, dan biedt de “SaaS" oplossing u de mogelijkheid om mee te liften op de ontwikkelingen die wij continue doorvoeren.

Wat is SaaS?

SaaS is de afkorting van 'Software as a Service'. Daarbij gaat het om het aanbieden en gebruiken van software via het internet als dienst.

Gebruikers van SaaS hebben een abonnementsvorm, waarbij de hoogte van de kosten bepaald worden aan de hand van het gebruik van de software. Daarbij worden het platform (PaaS als in 'Platform as a Service') en de infrastructuur (IaaS als in 'Infrastructuur as a Service') als onderliggende elementen gezien.

In feite biedt SaaS dus een constante doorontwikkeling van uw software systemen. U lift dus mee op de updates vanuit de SaaS partner.

Voordelen van SaaS

- Geen hoge aanschafkosten:

U hoeft de software niet aan te schaffen en heeft dus geen dure opstartkosten. U betaalt bijvoorbeeld een CPU (cost per user) vergoeding.

- Geen installatie:

Iedereen die 'online' is kan contact maken met de systemen. U heeft toegang via het internet.

- Dienstverlening door SaaS partner:

De partner biedt applicatiebeheer aan. Zoals de beveiliging, infrastructuur, back-ups, onderhoud, doorontwikkeling, testen en installaties van nieuwe versies en updates.

- Flexibiliteit:

SaaS oplossingen zijn 'schaalbaar'. Nieuwe gebruikers zijn makkelijk en snel toe te voegen. Ook doorgroeien in de cloud betekent flexibiliteit van uw organisatie.

De Rabobank schreef er ook een stuk over: “SaaS: maak de transitie voor het te laat is.” Dit stuk kunt u hier teruglezen: https://www.rabobank.nl/images/tu_ict_dienstverlen...

De SaaS oplossing van Media Artists

Wij ademen SaaS. Ook gaan wij graag een stap verder hierin. Ons zelfontwikkelde systeem genaamd 'Media Artists System' (MAS) is een volledige SaaS tool.

Deze verbeteren en breiden wij samen met onze klanten uit. Gemiddeld is er elke maand een update die wij testen, uitrollen en afmelden. Hierin worden naast onze eigen wensen en eisen ook de behoeften van ons gebruikersnetwerk verwerkt.

Zo ontwikkelen wij de zogenaamde 'back-end' door. Een back-end is de achterkant van een website, webshop of applicatie. Hierin wordt bijvoorbeeld data verzameld, content geplaatst of orders geregistreerd. Voor meer informatie over de mogelijkheden van het MAS klikt u hier.

Meer dan SaaS

Maar zoals benoemd: wij gaan graag een stapje verder. Naast de benoemde achterkant (back-end) bieden wij ook enkele SaaS oplossingen voor de voorkant (front-end). Zo worden de afreken processen van de webshops constant doorontwikkeld. Tevens werken wij door aan de wijze waarop informatie in de back- en front-end beschikbaar zijn (enterprise search) en… zoekmachine optimalisatie.

Ja! Wij pakken Google globaal aan (uiteraard met mogelijkheden tot eigen settings) zonder meerprijs, aangezien dit automatisch in uw abonnement zit. Nooit meer achterlopen of hoge kosten voor zoekmachine optimalisatie.

De benodigde content voor een verbeterde vindbaarheid kunnen wij niet toveren, maar de creatie daarvan begeleiden wij wel. Resultaat halen wij samen. Zo kunt u zich bezighouden met het doorvertalen van de behoeften van uw klanten in oplossingen, terwijl wij zorgen voor de doorontwikkeling van ons platform en bepaalde front-end componenten.

Gaan we samen succes behalen?

Als u zorgt voor een lekker bakje (zwarte) koffie, laat ik u graag zien wat onze SaaS-oplossingen voor uw organisatie kunnen betekenen. Bent u bang voor de implicaties van de invoering van een dergelijke oplossing? Maakt u zich geen zorgen: ook daarin begeleiden wij u.

Ontvang automatisch tips en meer informatie in jouw inbox Klik hier

Reacties

//blog/comments/comment[active='1']

Plaats een reactie