De week van... Chanan Moll

Bent u ook zo benieuwd wat er achter de schermen van Media Artists gebeurt? Vanaf nu vertelt één van onze Artists elke maand hoe een gemiddelde werkweek bij hem of haar er uit ziet. Wat houdt een functie als developer, marketeer of graphic designer bij Media Artists nu eigenlijk in? Wat doen wij zoal op een gemiddelde werkdag? En waarom is het zo leuk om bij Media Artists te werken?

Vandaag trapt Chanan (30) af. De mede-oprichter van Media Artists moet toch het voortouw nemen… Chanan werkt voornamelijk aan productontwikkeling, marketing en sales.

Maandag

Ik kan er een mooi verhaal van maken, maar ik heb eerst koffie nodig. Zo ook op de maandag. Sterker nog; vooral op de maandag. We beginnen elke maandagochtend met projectoverleg. Alle afdelingen komen bij elkaar om de week door te spreken en samen bekijken we welke projecten er lopen en welke acties daarbij horen. Mijn focus hierin is met name new sales introduceren en het team daarmee vast te laten wennen aan nieuwe namen en projecten binnen Media Artists.

Vervolgens werk ik een aantal mailtjes weg en begin ik de week met interne overleg overleg over de updates van het Media Artists System. Wat worden de nieuwe stappen? Wat zijn de verzoeken vanuit de klant en hoe kunnen we steeds beter worden? Ik heb zelfs een speciaal “MAS-boekje” waarin ik opschrijf wat mijn ideeën zijn voor het systeem. Alleen al op dit boekje kunnen we nog jaren doorontwikkelen!

In de middag spreek ik met Sjoerd, de mede-eigenaar van Flitsmeister uit Veenendaal. Ik ken hem al lange tijd en ik vind het erg waardevol om met andere ondernemers te sparren. We hebben een super leuk gesprek gehad van twee uur, waardoor de middag voorbij is gevlogen. Relevant om te zien wat we in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen!

Dinsdag

Eerst koffie.

Daarna werk ik aan de acquisitielijst samen met collega Raymond. Wat loopt er en hoe kunnen we ons netwerk inzetten ter vergroting van de omzet?

Om half 11 spring ik in de auto en rijd ik naar Amsterdam. In mijn ogen de mooiste stad van het land. Dat komt overigens vooral door mijn voetbalhart: ik ben Ajacied in hart en nieren. Genuanceerd; fan, geen hooligan. Na plug and play van de beamer en headset ben ik klaar om een sessie te doen met 150 studenten. Wat is dat toch vet! Ik presenteer mijn gameliefde via Virtual Reality, laat zien wat online marketing is, big data, gamification, apps en nog veel meer.

Dit geeft me veel energie. Een zaal met 150 studenten laten lachen, wijzen op nieuwe werkelijkheden waarmee zij moeten gaan werken en vooral lekker druk doen. Stuiterend vertel ik een “hak op de tak” verhaal waar ik ze wel netjes op wijs en uiteraard ook grappen over maak tijdens deze sessie van 90 minuten. Het is dan ondertussen 2 uur.

Dan heb ik honger. Bruin broodje filet american met water. Waarom ik dit deel? Ik ben trots want vroeger was het gewoon een snack geweest met cola. Als ik terug ben rond 3 uur weet ik van mijzelf dat ik echt kapot ben van zo’n sessie, dus heb ik de rest van de dag geen afspraken en kan rustig door met offertes, mails en gemiste oproepen.

Woensdag

Slapen na zo’n sessie is altijd lastig. Als ik zo’n sessie in de avond doe, is het nog lastiger, dan kan ik zelfs spierpijn hebben de volgende dag. Dat betekent op woensdag meerdere bakjes koffie om de dag te starten. Maar vandaag wordt een toffe dag!

Ik heb vandaag met collega’s Daan en Mirjam een sessie met John en Chanine van PrimeDinners.com en SeatsUnited.com die via een relatie willen kennismaken met ons. Dit platform moet worden uitgebouwd en er zijn nog allerlei wensen. Tijdens de sessie stellen we ook kritische vragen, maar dit concept is goed doordacht. We hebben wel flink bij kunnen dragen aan de toekomstige stappen in bijvoorbeeld apps en allerlei andere technische trucs om hun klanten beter te kunnen bedienen.

Deze super leuke kennismaking resulteert in een opdracht. De week erop plannen we de eerste dagen waarin we gaan ontwikkelen op hun platformen. De vervolg sessie voor marketing is ook al gepland, dit kan een super leuk traject worden met elkaar.

In de middag kan ik aanschuiven bij een ander leuk gesprek bij Pokon Naturado. Emiel wacht me op met een lekker bakje koffie en we praten eerst bij over MAS, het nieuwe brand van Pokon (live op www.pokon.nl), nieuwe verpakkingen en allerlei andere zaken. Ik ga met een goed gevoel terug naar kantoor waarna ik ga bellen en de gesprekken begin uit te werken.

Donderdag

Direct in de ochtend een directieoverleg. Niks bijzonders, maar af en toe nodig om stand van zaken te doorlopen. Was een goed overleg waarna ik Andy ontvang. Andy is een geweldige vent met ontzettend veel kennis over mond-tot-oor reclame via de digitale kanalen. Het mooie van Andy vind ik dat wij elkaar altijd energie geven.

Andy en ik praten bij over de ontwikkelingen die we samen aan het opzetten zijn: een module in het MAS waarin we het mond-tot-oor principe stimuleren door social kanalen, maar ook het platform waarin we samen investeren en ik binnenkort zeker meer over zal vertellen.

Ik loop in de middag even kort over de afdelingen om te kijken hoe het gaat en even bij te kletsen met de collega’s. De rest van de dag heb ik geen afspraken staan, dus kan ik alle concepten, gesprekken en andere elementen uitwerken.

Vrijdag

Ik begin thuis met lekkere koffie die nóg lekkerder is dan de koffie bij Media Artists. KPN komt langs voor privé glasvezel, dus ik werk vanuit huis. Ik bereid me voor op een nieuwe lead in de middag. Daar kan ik nog niet veel over vertellen, maar de hele middag staat in het teken van deze nieuwe relatie.

We bespreken de huidige online status, kansen en vooral wat de toekomst moet zijn. Een leuke kennismaking, ik ben benieuwd wat dit gaat worden richting de toekomst. We sluiten het gesprek af met bepaalde afspraken en vervolgens doe ik mijn laatste belrondje, werk wat mailtjes weg en dan moet ik snel naar boven. De VrijMiBo wil je niet missen aan de Media Artists bar! Twee prachtige barmannen (Mark en Daan), maar vooral de security is in goede handen bij Bas de Leeuw.

Is dit een typische week? Je zou zeggen “nee”, maar het antwoord is “ja”. Ik heb vaak in de avond nog dingen, maar dat was deze week toevallig een keer niet aan de orde.

Ik stel voor dat jij, Nicole, de volgende schrijft. Ik geef de digitale balpen dus graag door aan je. Kan jij hem vervolgens aan de volgende collega overdragen.

Succes!

- Chanan

Ontvang automatisch tips en meer informatie in jouw inbox Klik hier

Plaats een reactie