De week van... Daan de Gooijer

Bent u ook zo benieuwd wat er achter de schermen van Media Artists gebeurt? Maandelijks vertelt één van onze Artists hoe een gemiddelde werkweek bij hem of haar er uit ziet. Vandaag is het de beurt van Daan (32), lead front-end developer bij Media Artists, om zijn week te delen.

Hierbij wil ik mijn welgewaardeerde collega en tevens vriend Dennis bedanken voor het overdragen van de digitale balpen! Ook erg fijn dat het de week is… waarin er geen koffie over mijn toetsenbord is omgevallen :-)

Ik zal eerst even kort vertellen wie ik ben, namelijk Daan de Gooijer, lead front-end developer. Ik werk al sinds het ontstaan van het bedrijf bij Media Artists. Sommigen van jullie zullen mij ook nog wel kennen uit dit filmpje met dat aanstekelijke deuntje.

In zeven jaar gebeurt er echter een hoop, en ik durf er mijn geld op te zetten dat ik vandaag de dag zou zwemmen in die blouse… Op naar mijn week!

Maandag

Zoals elke ochtend begint ook deze ochtend met een sterke bak drie dubbele espresso. Deze wordt altijd gebracht door mijn lieftallige assistente Dennis Rijken.

Ik begin altijd wat eerder, zodat ik rustig de tijd heb om gezellig een praatje te maken met andere vroege vogels, wat e-mails te beantwoorden en openstaande offertes af te ronden.

Op maandagochtend is er altijd een projectoverleg, zodat iedereen scherp heeft wat er deze week voor elke afdeling te gebeuren staat. Na het projectoverleg pak ik een aantal support calls op, echter is deze maandag een speciale dag, want we gaan op bezoek bij onze nieuwe klant TopParken in Lunteren.

Met een stevig vertegenwoordigd team van diverse afdelingen gaan we op weg naar de locatie De Scheleberg te Lunteren. Hier worden we hartelijk ontvangen en maken een rondleiding in het schitterende park, waarbij er verteld wordt over de achtergrond van Topparken, de historie en de toekomst. Na deze rondleiding, is het tijd om ons allemaal aan elkaar voor te stellen en hierna beginnen we onze brainstormsessie over de toekomst van Topparken.

Deze sessies zijn ontzettend leuk, leerzaam en goed omdat je meteen een goed beeld hebt van de uitstraling van het bedrijf, wat ons verder helpt tijdens het hele project traject.

Nadat we weer op kantoor zijn aangekomen, is het tijd voor een “pizzasessie-avond” met het front-end team. Ik ben verantwoordelijk voor alles wat er uit het front-end team wordt aangeleverd. Als front-end developers zijn elke dag bezig met het tot levend brengen van de kunstwerken die vanuit de designafdeling ontworpen worden.

Deze pizzasessie is vanavond omgedoopt in een döner kebabsessie en tijdens het eten brainstormen we er vrolijk op los. We kijken tijdens deze sessies terug op de afgelopen tijd en noteren zowel de positieve als negatieve punten. Daarnaast gaan we in op de laatste trends op webgebied en kijken we hoe wij dit kunnen implementeren binnen Media Artists.

Dinsdag

Hoe ziet een front-end dag er verder uit? Omdat de maandag wat anders verliep dan normaal, mede dankzij ons bezoek aan TopParken, neem ik de dinsdag als voorbeeld. Rond half 9 zijn al mijn front-end collega’s binnen en komt onze projectmanager Mirjam de dag doorspreken. Zo weet iedereen wat er speelt die dag en wordt het al snel duidelijk of iedereen verder kan of dat er nog overleg nodig is.

Tussen half 9 en half 11 handelen wij alle supporttaken af. In deze uren pakken wij de toegewezen tickets op, welke zowel vanuit klanten als vanuit Media Artists zelf zijn ingeschoten. Om half 11 hebben we altijd een scrumsessie, waarin iedereen vertelt wat hij aan het doen is en wat hij gaat doen en of er eventueel hulp nodig is van anderen. Dit doen wij samen met het team back-end en de projectmanager. Hierdoor blijft de interne samenwerking optimaal.

Na de scrum gaat elke front-end developer verder met zijn eigen project totdat de werkdag voorbij is.

Maar voordat de dag voorbij is, krijgen we het heugelijke nieuws dat de nieuwe tafelvoetbal gearriveerd is. Onze oude tafelvoetbal is helaas in vlammen opgegaan (it wasn’t me!) tijdens de brand in ons oude pand in Ede. Van de nieuwe voetbaltafel gaan we weer gretig gebruik maken.

Woensdag

Zoals elke dag stap ik weer dapper op mijn fiets om vanuit Ede naar Veenendaal te fietsen. Dit doe ik eigenlijk al sinds we verhuisd zijn naar ons nieuwe pand op de Sterke Arm. Of het nou regent, ijzelt of hagelt... ik zit gewoon op de fiets!

Deze woensdag hebben we een sprintoplevering van een project richting de klant.
Voordat een project bij front-end van start gaat, wordt er eerst een functioneel en technisch ontwerp geschreven. Aan de hand van deze documenten wordt er een sprintplanning gemaakt en wordt deze gedeeld met alle interne afdelingen en de klant.

De interne oplevering wordt op onze Quality Assurance omgeving (testomgeving) gezet. Op deze manier kunnen alle afdelingen hun opmerkingen achterlaten, zodat we samen tot een goede sprintoplevering komen die we aan de klant kunnen sturen. Na wat extra schaafwerk is het project klaar om naar de productieomgeving te gaan en deze wordt gedeeld met de klant.

Donderdag

De donderdag begint goed, aangezien Ajax er namelijk in is geslaagd om thuis te winnen van Lyon. Op kantoor zijn er een hoop voetballiefhebbers, maar ook een paar Feyenoorders. Dit zorgt altijd voor leuke steekjes onder water, al is het voor beide supportersgroepen soms even slikken na weer een slecht weekend of zelfs seizoen...

Nadat de euforie weer een beetje weggezakt is, wordt het tijd om een kick-off te doen voor een nieuw project. De kick-off is vooral bedoeld om de technische fase in te luiden en hierbij het ontwerp van de designafdeling te bespreken zodat wij weten hoe we dit kunstwerk functioneel aantrekkelijk kunnen maken voor de klant.
Tussen de middag lopen we met een groepje gezellig door Veenendaal heen, een beetje beweging doet een mens goed namelijk.

Over beweging gesproken, na de werkdag is het weer tijd om te vlammen in de sportschool. Naast gezonder eten ben ik 3 a 4 keer per week aan het sporten. Ik doe aan CrossFit en neem deel aan Personal Group Training om zo lekker fit de dag te eindigen!

Vrijdag

Deze vrijdag is Mirjam, de projectmanager, afwezig. Ze geniet van een welverdiende vrije dag en ik mag daarom haar taken overnemen. Ik zorg ervoor dat iedereen weet wat er verwacht wordt en houd een oogje in het zeil in het supportsysteem.

In het supportsysteem komen alle vragen/opmerkingen etc. binnen van klanten, welke we behandelen. Elke front-end developer heeft een aantal klanten onder zijn hoede, zodat er snel geschakeld kan worden.

Op vrijdag is er altijd een gezamenlijke lunch en vanaf 9 uur hoor je al het geroep op de afdeling: “Wat gaan we eten?!” Ik vertel er even niet bij dat ik zelf de grootste aanstichter ben van dit alles, één cheatmeal per week moet kunnen toch?
Als laatste sluiten we de vrijdag af met een biertje of een spa rood en nemen we de weekendplannen van één ieder nog eens door. Weer een succesvolle week bij Media Artists afgerond, op naar de volgende!

Tijdens het inspelen van de nieuwe tafelvoetbaltafel werd ik gekoppeld aan onze marketing- en designmedewerker Christian. Ondanks dat we de spannende strijd nipt verloren, had ik het idee dat we een goede band opgebouwd hadden. Echter hoorde ik doodleuk later in de week “Wie is Daan?!” uit zijn mond komen. Vandaar dat de digitale balpen deze keer naar Christian gaat, succes!

Ontvang automatisch tips en meer informatie in jouw inbox Klik hier

Reacties

externalId=media-artists-detail-blogs-1.2.2.1.4.1.2&filter[active]=1

Plaats een reactie