De week van... Nannick van Koningsbruggen

Eerst een korte introductie. Ik ben Nannick van Koningsbruggen, 21 jaar oud en ik ben sinds februari marketing afstudeerstagiaire bij Media Artists. Momenteel ben ik vierdejaars student Bedrijfscommunicatie aan de Hogeschool Utrecht. Tijd om af te studeren dus!

Maandag

Een nieuwe week is weer begonnen en zoals elke ochtend stap ik in mijn auto op weg naar Veenendaal. Met mijn kop thee in de hand loop ik drie kwartier later de marketingafdeling van Media Artists binnen en start ik mijn computer op.

Aan het begin van de week vraag ik altijd aan Nicole wat ze voor mij op de planning heeft staan voor de aankomende week. Zo weet ik wat ik deze week kan doen en kan ik de werkzaamheden voor mijn onderzoek plannen. Vandaag mag ik aan de slag voor het merk Pokon. Ik werk de hele ochtend aan social media content voor deze klant. Content schrijven over planten is niet iets wat ik dagelijks doe en omdat ik thuis geen enkele plant levend kan houden en er dus totaal geen verstand van heb, is dat een uitdaging… Aan het begin van de middag heb ik al heel wat content geschreven en ben ik best tevreden. Zo nu en dan kom ik ook nog handige plantentips voor mezelf tegen, mooi meegenomen dus.

Rond half 1 gaat mijn maag rommelen en is het tijd voor lunch! Na de lunch ga ik nog verder met de content voor Pokon en struin ik tegelijkertijd onder andere de Instagrampagina’s van de volgers van Pokon af voor leuke foto’s die ik kan gebruiken voor het Instagram account van Pokon zelf. Leuk om te zien dat er zoveel plantenliefhebbers zijn! Ik vind de tijd op maandag altijd zo snel gaan, dat de dag alweer om is voordat ik er erg in heb.

Dinsdag

Vandaag ben ik weer bezig met content schrijven, deze keer voor een dierenverzorgingsmerk. Gelukkig vind ik content schrijven een van de leukste dingen om te doen en net als voor Pokon, verzorgt Media Artists ook voor deze klant de content marketing van de social media pagina’s. Vandaag staat in het teken van content over honden en katten. Hier moet per maand best veel content voor geschreven worden, aangezien er meerdere keren per dag content gepubliceerd moet worden via Instagram en Facebook. Nog best veel werk, maar content schrijven over schattige honden en katten vind ik helemaal niet erg!

Na de lunch komt Nicole met iets heel anders. Naast mijn passie voor schrijven vind ik design ook erg gaaf om te doen. Nicole zet mij na een korte uitleg en het toesturen van een huisstijlhandboek, aan het werk om een banner voor Pokon te maken. Om de banner volgens de juiste stijl te ontwerpen lees ik eerst het huisstijlhandboek goed door. Wat ik zelf altijd erg handig vind, is om een ontwerp eerst te schetsen op papier en daarna pas uit te werken op de computer, dus zo gezegd zo gedaan. Photoshop wordt opgestart en na een paar uur heb ik vier verschillende ontwerpen gemaakt.

Ik ben niet heel erg ervaren in design, dus ik vind het leuk om mezelf hier verder in te ontwikkelen. Natuurlijk weet ik wel de basis dingen en kan ik een eenvoudig ontwerp zo in elkaar flansen, maar ik ben blij dat ik bij Media Artists ook de kans krijg om deze skill verder te ontwikkelen.

Woensdag

Vandaag is bijna elke week mijn thuiswerkdag. Dat vind ik heel fijn, zo kan ik in alle rust aan mijn onderzoek werken. Thuis werk ik altijd net wat lekkerder dan op kantoor ;). Het is alleen een stuk minder gezellig.

Tijdens mijn afstudeerperiode bij Media Artists doe ik onderzoek naar de klantcommunicatie tijdens het onboarding proces van klanten. Klinkt misschien ingewikkeld, maar simpel gezegd wil ik onderzoeken op welke manier Media Artists beter kan communiceren met haar klanten om ervoor te zorgen dat de binding met de klant beter wordt. Hiervoor ga ik onder andere interviews afnemen bij een aantal klanten en daar heb ik super veel zin in! Momenteel ben ik nog bezig met het begin van de onderzoeksfase en ben ik vooral druk met het plan van aanpak en het literatuuronderzoek. Dat kan gelukkig ook makkelijk thuis!

Donderdag

Na een dagje thuis werken stap ik weer vol energie de auto in en rijd ik richting Veenendaal. De donderdag staat volgepland met het schrijven van blogs voor VCCS en ROS Finance. Het zijn blogs met totaal verschillende onderwerpen, dat is goed voor de afwisseling van vandaag.

Ik begin met de blog voor VCCS. Media Artists verzorgt de content marketing voor dit bedrijf en daar vallen ook de blogs onder. Ik schrijf een blog met tips over hoe dat je je kliko schoon kan houden. Wanneer ik daar klaar mee ben begin ik aan de blog voor ROS Finance. ROS Finance is een leasemaatschappij waar Media Artists regelmatig blogs voor schrijft. Aan mij de taak om vandaag een blog te schrijven over de vergelijking van twee verschillende personenauto’s. Hoewel auto’s niet echt mijn ding zijn, is het best een leuk artikel om te schrijven.

Aan het einde van de middag bespreek ik de blogs met Nicole, past zij het een en ander aan en mag ik de blog van VCCS in het MAS zetten. Zo zie ik dat systeem ook nog eens van binnen en kan ik direct zien hoe het er op de website uitziet!

Vrijdag

Het is alweer de laatste dag van de week, bijna weekend! Het verschilt per week hoe veel dagen ik aan mijn onderzoek besteed. Ik vertelde je dat ik nu nog vooral bezig ben met het verzamelen van informatie en het zoeken van relevante bronnen. Voordat ik onderzoek kan doen over de verbetering van het onboarding proces, moet ik natuurlijk weten hoe het onboarding proces nu verloopt. Gelukkig gaat het onderling delen van informatie bij Media Artists heel soepel, wanneer ik informatie nodig heb, communiceer ik dat met Nicole en plannen we een gesprekje in. Deze ochtend heb ik een gesprek gepland staan met Nicole over het huidig onboarding proces van Media Artists en met een kop thee voor mezelf en koffie voor Nicole nemen we samen het huidige onboarding proces door. Na een redelijk lang gesprek heb ik voldoende informatie om het huidige onboarding proces op te stellen, daar ben ik de rest van de dag mee bezig.

Rond het middaguur is het tijd voor een lekkere lunch. Hier bij Media Artists halen ze op vrijdag altijd lunch buiten de deur, dus ik geniet van een lekker broodje van de Bakker Bart. Perfect om de week mee af te sluiten.

De rest van de middag houd ik mezelf bezig met mijn onderzoek en bedenk ik voor mezelf wat ik volgende week gedaan wil hebben. De week wordt om vijf uur gezellig met alle collega’s afgesloten aan de bar. Ik blijf even wat drinken en rijd daarna weer naar huis voor het weekend.

Dit was een overzicht van mijn week als marketing stagiair. Ik heb het bij Media Artists erg naar mijn zin en ik ben benieuwd wat het komende half jaar mij nog gaat brengen.

Ontvang automatisch tips en meer informatie in jouw inbox Klik hier

Reacties

//blog/comments/comment[active='1']

Jason

18-05-20
Amazing work you have here. mortgage broker London chimney sweep London

Alice

25-05-20
Woh is Aliice Cooper? Biuro rachunkowe Toruń cennik where she is?

Stanley

25-05-20
Or maybe George Stanley will help you ?

Wilks Gart

29-05-20
Great blog you have here but I was wondering if you knew of any community forums that cover the same topics discussed here? Kitchen Remodeling

Plaats een reactie