De week van... Sam Pleijler

Hoe kan je nu een betere start maken met je stage dan met de digitale balpen?

Voordat ik begin, wil ik me natuurlijk even voorstellen. Mijn naam is Sam Pleijler, 24 jaar oud en woonachtig in het mooie Leersum. Momenteel ben ik tweedejaars student Marketing & Communicatie en volg deze opleiding aan het Dulon College in Ede. Met veel plezier heb ik vorig schooljaar mijn stageperiode afgesloten bij Media Artists. Gelukkig mag ik ook in mijn tweede jaar stage lopen op de marketingafdeling van Media Artists.

Maandag

Het is weer zover, de zomervakantie zit erop, we mogen weer aan de slag. Na goed uitgerust te zijn in mijn vakantie, stap ik op maandagochtend mijn auto in op weg naar Veenendaal. Nadat ik mijn standaard cappuccino (met half klontje suiker!) heb gehaald, zie ik alle collega’s weer. Even snel bijpraten, om vervolgens fris te beginnen aan de taken die Lucas en Nicole voor mij in petto hebben.

Net zoals afgelopen schooljaar ga ik me de komende tijd veel bezighouden met MobstarGame. Vandaag ben ik een groot gedeelte van de dag bezig met het bedenken en maken van social media content voor de maand september. Super leuk om te zien dat mensen daadwerkelijk ‘liken’ wat je maakt. Dat geeft weer extra motivatie om nieuwe posts te bedenken!

Dinsdag

Vandaag ben ik druk bezig voor ROS Finance. Samen met Nicole bespreek ik de nieuwe plannen voor de social media kanalen van ROS Finance en ga ik aan de slag met een blog voor de website.

Maandelijks delen we op de website interessante content rondom automerken of financial lease. Deze keer staat een blog over de nieuwe Volkswagen Crafter op de planning, dus verdiep ik me in alle specificaties van deze bedrijfswagen.

De rest van de dag besteed ik aan het bestuderen van Google Adwords en Google Analytics. Interessant om meer over resultaten, statistieken en de fijne kneepjes van het vak marketing te leren! Op een zeker moment zal ik ook een examen gaan afleggen. Mooi meegenomen toch?

Woensdag

We beginnen elke dag met scrum. Iedereen vertelt even kort wat hij/zij die dag voor taken open heeft staan. Zo is iedereen op de hoogte van de werkzaamheden van zijn of haar collega’s en kijken we hoe we elkaar kunnen helpen.

Vandaag staat er een nieuwsitem voor MobstarGame op het programma. Met behulp van Lucas schrijf ik een item waarin de laatste updates en veranderingen van de game besproken worden.

Daarnaast ben ik bezig om de website van een nieuwe klant te testen. Met op de ene helft van mijn scherm een Word-document en op de andere helft de website, kan ik vervolgens aan de slag. Het doel van zo’n test is simpelweg alle dingen die niet werken te noteren om deze vervolgens te bespreken met Lucas. Als de werkdag erop zit, spring ik snel in mijn auto op weg naar huis. ’s Woensdags eten we thuis altijd redelijk vroeg, er staat namelijk een voetbaltraining op de planning. Ik voetbal in een vriendenteam, super gezellig en zo blijf ik ook nog een beetje fit!

Donderdag

Alweer mijn laatste stagedag van de week! Vrijdag is mijn enige schooldag, dus op donderdag sluit ik mijn week bij Media Artists af. Best balen, aangezien ik nu elke keer de VrijMiBo mis.. Eén lichtpuntje, gelukkig ligt Veenendaal op de weg terug naar huis als ik uit school kom ;-)

Ik besteed mijn tijd vandaag aan het maken van een aantal social media posts voor ROS Finance. Behalve het promoten van bedrijfswagens zijn we nu ook bezig met het plaatsen en uitproberen van andere soort content, we zijn natuurlijk zeer benieuwd hoe dit uit gaat pakken.

Tot slot zet ik even de dagelijkse puntjes op de i voor MobstarGame, om vervolgens terug te kijken op de taken die ik die week uitgevoerd heb. Ook krijg ik regelmatig feedback van mijn collega’s, zo leer ik elke week steeds weer iets bij.

Ik geef de digitale balpen door aan mijn collega Bas van den Brink, succes!

Ontvang automatisch tips en meer informatie in jouw inbox Klik hier

Reacties

externalId=media-artists-detail-blogs-1.2.2.1.4.1.2&filter[active]=1

Plaats een reactie