Online marketing stage bij Media Artists... Anne Fleur en Floor vertellen!

Anne Fleur (19), Tweedejaars studente Media, Informatie en Communicatie

Anne Fleur is 19 jaar en studeert aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze zit in het tweede jaar van de studie Media, Informatie en Communicatie en specialiseert zich in de digitale media. Anne Fleur: "Toen Media Artists nog een relatief klein bedrijf was, liep mijn zus hier stage. Ik was onder de indruk van haar werkzaamheden en ben sinds dat moment het bedrijf online gaan volgen. Naarmate ik zag dat Media Artists steeds verder uitgroeide en zeer professioneel te werk ging, wist ik dat ik daar ook stage wilde lopen."

En zo gezegd, zo gedaan! Sinds begin april is Anne Fleur het marketingteam van Media Artists komen versterken.

De keuze voor online marketing, was voor Anne Fleur niet een lastige. "Ik vind het tof om te zien hoe je door middel van online marketing een bedrijf groter kan maken in naamsbekendheid. Het geeft je toch een vorm van voldoening als je weer een mijlpaal hebt bereikt, bijvoorbeeld in het aantal likes op Facebook."

Werkzaamheden bij Media Artists

De taken van Anne Fleur? Die zijn volgens haar zeer uiteenlopend.
"Elke dag ben ik weer bezig met iets anders," vertelt Anne Fleur. "Ik help bij verschillende projecten op het gebied van content, het opstellen en publiceren van social media posts, het maken van een planning voor social media, wat vormgeving en advertising campagnes."

De komende weken wil Anne Fleur zich meer ontwikkelen op het gebied van digitale media strategieën, de competenties analyseren en onderzoeken en het creëren van mediaformats en content. "Daarnaast wil ik graag leren om vraagstukken te bekijken vanuit de belangrijkste betrokken partijen en daarop in te spelen met een goede strategie."

"Een fijne sfeer en veel kennis."

Wat Anne Fleur zo leuk vindt aan haar stage bij Media Artists? "Ik merk dat ik als stagiair serieus word genomen. Ik krijg serieuze taken toebedeeld en dat is niet altijd zo bij een stage. Er wordt echt de tijd genomen om van alles uit te leggen en de drempel om vragen te stellen ligt hier heel laag, door de fijne sfeer. Mijn collega's bij Media Artists beschikken over veel kennis van hun vakgebied en daar kan ik ook veel van leren."

Na haar opleiding, zou Anne Fleur graag een eigen bedrijf starten. "Het lijkt me heel leuk om samen met iemand die ervaring heeft in de evenementenbranche een evenementenbureau te beginnen," vertelt Anne Fleur. "Dan doe ik de online marketingkant en bouwen we samen een groot media- of evenementenbureau. Het zijn grote dromen, maar als je iets echt wilt, dan kom je er wel!"

Floor (18), Tweedejaars studente Media & Communicatie

De 18-jarige Floor loopt sinds begin januari stage bij Media Artists. Tijdens haar stagetijd werkt Floor mee op zowel de marketingafdeling als designafdeling van Media Artists. Naast online marketingkennis, kan Floor namelijk ook prima overweg met programma's zoals Photoshop en InDesign. Zo'n multifunctionele stagiaire... daar zijn we erg blij mee!

Ook Floor vindt het leuk om mee te draaien op beide afdelingen: "Zo doe ik ervaring op in verschillende vakgebieden. Marketing is iets wat me altijd geïnteresseerd heeft, omdat je door strategisch gebruik van woorden, mensen aan kunt zetten tot actie. Hetzelfde geldt voor design: door de inzet van bepaald beeld, trigger je mensen om te blijven kijken en actie te ondernemen."

Al op de middelbare school wist Floor dat ze stage wilde lopen bij Media Artists: "In de tweede klas heb ik samen met een klasgenoot een interview afgenomen met Chanan. Ik weet nog dat ik Media Artists toen al een hele leuke plek vond en dat ik toen al wist dat ik hier wel stage wilde lopen. En nu, zo'n vier jaar later, is dat me ook nog gelukt!"

Fun fact: haar sollicitatiegesprek viel bijna in het water. Floor: "Ik probeerde de weg naar kantoor te vinden met Google Maps, toen ineens mijn telefoon uitviel. Ik schoot direct in de stress dat ik te laat zou komen... de nachtmerrie voor iedere sollicitant. Uiteindelijk kwam ik een vrouw tegen die mij haar telefoon liet gebruiken, waardoor ik de weg toch nog heb gevonden. Gelukkig maar!"

Werkzaamheden bij Media Artists

Floor werkt bij Media Artists mee aan verschillende projecten voor klanten. Zo is ze verantwoordelijk voor het bedenken en uitzetten van Facebookacties, schrijft ze mee aan teksten en blogs voor klanten en beheert ze de Instagram-accounts van diverse klanten. Floor: "Buiten mijn vaktechnische ontwikkeldoelen, vind ik het ook heel belangrijk om persoonlijk te groeien tijdens mijn stage. Zoals het om leren gaan met werkdruk, op professionele wijze werken in een team en verantwoordelijkheid nemen."

"Volop kansen!"

Floor typeert Media Artists als een fijne werkplek: "Ik merk dat ik veel kansen en hulp krijg. Iets wat ik nog belangrijker vind, is de sfeer bij een bedrijf. En die is hier heel goed! Daarom kan ik deze stageplek aan iedereen aanraden."

Over haar toekomstplannen, is Floor nog niet helemaal uit. "Tijdens mijn stage ben ik erachter gekomen dat ik een voorliefde heb voor zowel marketing als design. Daar wil ik later wel iets mee doen. Een eigen bedrijfje opzetten is iets wat me altijd al leuk lijkt, dus wie weet..."

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden, volg je een MBO-, HBO- of WO-opleiding in de richting van marketing of communicatie en ben je op zoek naar een stageplek vanaf september 2017? Bekijk dan onze vacature en solliciteer direct!

Ontvang automatisch tips en meer informatie in jouw inbox Klik hier

Reacties

//blog/comments/comment[active='1']

Dee May

16-06-20
Bedankt voor deze goede informatie! We do Roofing for many people

Plaats een reactie