dit staat er vandaag op het menu.

/blogs/blog/media/medium[active="1"][1]
marketing

Top 5 gratis tools om afbeeldingen mee te bewerken

marketing

Top 5 gratis tools om afbeeldingen mee te bewerken

20 okt 2020

In voorgaande blogs hebben we beschreven welke tools het beste zijn om uw social media berichten te plannen. Vandaag beschrijven we het belang van een type content, namelijk de afbeeldingen. Afbeeldingen zijn ontzettend belangrijk bij social media posts, echter kan een fotobewerkingsprogramma ontzettend duur zijn. Daarom hebben wij voor jou een top 5 met gratis tools samengesteld om afbeeldingen mee te bewerken.

5. piZap
4. Ashampoo
3. Fotor
2. GIMP
1. Canva


5. piZap

PiZap is een geweldige tool voor iemand die nog niet snel bekend is met het bewerken van afbeeldingen. De tool levert verschillende templates aan die je kunt gebruiken voor je eigen social media. De afbeeldingen kunnen worden geupload vanuit je eigen pc, Google en andere online databases. Wanneer je zelf nog geen afbeelding hebt, biedt piZap eigen stockfoto’s aan die gedownload kunnen worden.


4. Ashampoo

Ashampoo is een tool waar je geen of nauwelijks reclame tegenkomt. Bij veel andere tools is dit namelijk al snel wel het geval. Daarnaast raden wij Ashampoo aan als je afbeeldingen in bulk (een grote hoeveelheid) in één keer aan wilt passen, door bijvoorbeeld afbeeldingen te spiegelen of roteren. Kleurcorrectie is helaas niet mogelijk in bulk.


3. Fotor

In tegenstelling met Ashampoo is Fotor ontzettend geschikt om afbeeldingen per stuk te optimaliseren. Zo is het mogelijk om een goede kleurcorrectie op een afbeelding toe te passen of een juist een filter aan te zetten. Daarnaast biedt Fotor een bulkactie aan waar je bewogen foto’s uit kan filteren wanneer je meerdere afbeeldingen hebt toegevoegd. Ontzettend handig wanneer je een USB stick vol met bewogen afbeeldingen hebt.


2. GIMP

Als je persoonlijk al wat meer ervaring hebt met afbeeldingen bewerken dan is GIMP een uitstekende keuze. GIMP is een tool die het meest in de buurt komt van Photoshop. Door te werken met curves, levels, lagen en nog veel meer verschillende opties kun je de afbeelding geschikt maken voor elke social media uiting. Wanneer de functies in GIMP nog niet voldoende zijn, dan is het ook nog mogelijk om plug-ins van Photoshop te installeren.


1. Canva

GIMP is misschien het meest complete wat er te vinden is binnen de gratis tools, Canva is volgens ons het meest gebruiksvriendelijk en staat daarom op nummer 1. Deze tool is uitermate geschikt om jouw social media uitingen tot leven te brengen. Door gebruik te maken van meer dan 8000 verschillende templates, achtergronden en filters is het voor iedereen makkelijk om de ideale boodschap te maken.


Wat kan Media Artists voor u betekenen.

Wanneer je nog niet bekend bent met social advertising helpen we u graag een handje mee! Ben je geïnteresseerd of wil je meer over weten over social media voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op via marketing@media-artists.nl of 0318 240 167. Of gebruik ons contactformulier.