dit staat er vandaag op het menu.

/blogs/blog/media/medium[active="1"][1]
marketing

Top 5 gratis tools om video's mee te bewerken

03 nov 2020

In het vorige blogbericht hebben we geschreven over de top 5 tools om afbeeldingen te bewerken. Deze week weer een top 5, we gaan dieper in op de beste tools om video’s te bewerken. Video’s zijn essentieel wanneer je als ondernemer wil vertellen waar je bedrijf voor staat en bijzonder maakt. De top 5:

5. VSDC Free Video Editor
4. HitFilm Express
3. OpenShot
2. Lightworks
1. DaVinci Resolve 16


5. VSDC Free Video Editor

VSDC Free Video Editor is video edit software met twee varianten: gratis en betaald. Wanneer je kiest voor de gratis versie heb je minder functies dan de betaalde. Deze functies zijn echter voldoende om een goede video te maken. VSDC biedt onder andere kleurcorrectie opties, transitionele effecten en deelknoppen om direct je video te plaatsen op social media.


4. HitFilm Express

Wanneer je nog weinig ervaring hebt met video editing kan HitFilm Express uitgebreid overkomen. Voor een meer ervaren gebruiker is deze software de uitkomst. Zo is het mogelijk om op een professioneel niveau geluid en beeld te bewerken. Ook kan je met meerdere lagen werken en zijn er zat effecten om te implementeren in je video.


3. OpenShot

Als je nog geen gebruik maakt van video en je ook nog niet weet hoe editen werkt, is OpenShot de beste optie. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en ziet er minder overweldigend uit als de voorgaande varianten. Binnen OpenShot kun je gebruik maken van drag-and-drop functionaliteiten, ongelimiteerde lagen en verschillende video effecten.


2. Lightworks

Net als OpenShot is Lightworks makkelijk instappen als het aankomt op video software. Het programma biedt gratis tutorials om jou als beginnend video editor goed op weg te helpen. Ook kun je hier gebruik maken van diverse stock-video’s om een goede start te maken. Ontzettend handig voor als je zelf nog geen beeldmateriaal hebt!


1. DaVinci Resolve 16

De software die we hierboven beschreven hebben kan voor een ervaren video editor niet uitgebreid genoeg zijn. Voor de ervaren editors raden wij DaVinci Resolve 16 aan. Zo is het bij deze software mogelijk om gebruik te maken van timelines, gezichtsherkenning en verschillende ingebouwde tools die onder andere helpen met stabilisering en snelheid. Al met al vinden wij DaVinci het meest uitgebreid en daarom staat het bij ons op plek 1!


Wat kan Media Artists voor u betekenen.

Wanneer je nog niet bekend bent met videobewerking helpen we u graag een handje mee! Ben je geïnteresseerd of wil je meer over weten over video inzet voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op via marketing@media-artists.nl of 0318 240 167. Of gebruik ons contactformulier.