dit staat er vandaag op het menu.

/blogs/blog/media/medium[active="1"][1]
marketing

Nieuw: Video index in Google Search Console

22 aug 2022

De grootste zoekmachine ter wereld indexeert al jaren video’s, waaronder de video’s van websites. Ze spelen dan ook een steeds belangrijkere rol in contentmarketing. Om erachter te komen of de video’s van jouw webpagina’s worden geïndexeerd heeft Google in Search Console een nieuw rapport toegevoegd voor video indexering. Lees in dit blogartikel alles over het nieuwe rapport.

  • Wat is Google Search Console?
  • Nieuw rapport: Video indexering
  • Redenen voor niet geïndexeerde video’s


Google Search Console?

Google Search Console is een gratis tool van Google. Hiermee kan jij inzicht krijgen in de aanwezigheid van jouw site in de zoekresultaten van Google. Search Console biedt tools en rapporten over de factoren die hierop van invloed zijn, zoals errors en backlinks.

Bovendien krijg je meer inzicht in het zoekgedrag van jouw doelgroep. Zo is in te zien via welke zoekopdrachten ze op jouw website zijn gekomen, hoe vaak jouw website op de zoekwoorden wordt getoond en hoe vaak gebruikers in dat geval ook doorklikken naar jouw website.

Na de aankondiging door Google op 11 juli, is de videopagina’s-rapportage volledig uitgerold en voor iedereen beschikbaar.


Nieuw rapport: Video indexering

Vandaag maakte Google bekend dat de functie volledig beschikbaar is gemaakt voor iedereen. Je vindt de rapportage door in het linkermenu te navigeren naar ‘Index’ en vervolgens ‘Videopagina’s’. Wanneer je hierop hebt geklikt zie je, net als bij andere indexerings-rapportages, een grafiek van individuele pagina’s. In het rapport voor video’s zie je de hoeveelheid pagina’s met een video die wel geïndexeerd is door Google en de hoeveelheid pagina’s met een video die niet geïndexeerd is door Google.


Redenen voor niet geïndexeerde video’s

Ben jij vol enthousiasme al in het nieuwe rapport gedoken en heb je dan al enkele niet geïndexeerde pagina’s met video’s gevonden? Dan kan Search Console Help jou al erg helpen voor meer inzicht met de redenen waarom jouw desbetreffende videopagina’s niet geïndexeerd worden en hoe je het oplost. Wij hebben de meest voorkomende problemen met video-pagina’s kort opgesomd:

  1. Google vindt geen prominente video op de pagina;
  2. De positie en grootte van de desbetreffende video kan niet worden bepaald;
  3. De video is te groot of juist te klein.

Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden met Google Search Console of wil je er naast de video-indexering meer over weten? Neem dan contact met ons op via communicatie@media-artists.nl of 0318 700 673. Ook kan je ons contactformulier gebruiken.