Media

Sommige typen content noemen we media: afbeeldingen, video’s en documenten zoals pdfbestanden, Word-bestanden en Excelbestanden. Al deze mediabestanden kunt u uploaden in de Mediabibliotheek.

Mediabibliotheek

De Mediabibliotheek is de verzamelplaats van alle mediabestanden. Uw media kunt u hier uploaden en beheren. Vanaf elke plek binnen het MAS kunt u eenvoudig de mediabestanden oproepen en toevoegen waar u wilt. Zo kunt u bestanden of afbeeldingen op meerdere plaatsen gebruiken. Bijvoorbeeld bij een nieuwsbericht, als afbeelding voor een bepaalde pagina of bij een product.

Drag and drop

Media Artists wilt het zo gemakkelijk mogelijk voor u maken. Heeft u 20 productafbeeldingen die u moet uploaden? Sleep ze dan gerust allemaal tegelijk in het uploadveld en tadaa uw productafbeeldingen zitten in het MAS. U kunt natuurlijk ook altijd bestanden selecteren vanaf uw computer.

Video

Wij ondersteunen video’s van YouTube en Vimeo. Kopieer de link van de video die u wilt gebruiken en plak die in de videobalk. Kies vervolgens een bijpassende afbeelding en de video staat op uw website/webshop.

SEO

Search Engine Optimization (SEO), oftewel ‘zoekmachineoptimalisatie’ houd u in gedachten bij het creëren van content en het toevoegen van media aan uw website. Hoe beter dit is geregeld, hoe beter u online wordt gevonden. Mediabestanden worden namelijk ook opgepikt door zoekmachines.

Title tag and alt tag

Geef uw mediabestanden een ‘title tag’ en een ‘alt tag’. Vul deze velden in met de belangrijkste woorden waar het bestand over gaat. U kunt meerdere woorden invullen die u onderscheidt met een komma. Bijvoorbeeld: spijkerbroek, blauw. De komma zorgt ervoor dat de zoekmachines snappen dat het om meerdere belangrijke woorden gaat.

Media bewerken

Naast het invullen van de title tag en de alt tag, heeft u nog meer opties om uw media te bewerken.

Link

Zo kunt u afbeeldingen een link meegeven als u bijvoorbeeld wilt verwijzen naar een andere pagina. Het MAS koppelt automatisch uw ingevoerde afbeelding aan het nieuwsbericht of de pagina waarmee u bezig bent. Dat hoeft u dus niet te regelen met een link.

Titel en omschrijving

Zodra u een afbeelding hebt gekozen, kunt u een titel en omschrijving meegeven. Dit is vooral voor uw administratie bedoeld want u wilt gemakkelijk kunnen zoeken in een groeiende bibliotheek.

Caption

Vul een caption in als u een bijschrift wilt bij uw media. Het geeft de relatie aan tussen de foto en de inhoud van het artikel.

Bestandstypen

De volgende bestandstypen worden ondersteund door de Mediabibliotheek van het MAS:

  • Pdf
  • Xls
  • Doc
  • Xlsx
  • Jpg
  • Jpeg
  • Png
  • Gif

Updates

externalId=media-artists-software-3.2.2.1.2.1.1.1.1&filter[type]=Updates
 
 
 
 
 

Ready for a new journey?