dit staat er vandaag op het menu.

/blogs/blog/media/medium[active="1"][1]
marketing

Bayer: TekenScanner Campagne

nicole
05 aug 2019

Inspelen op de actualiteit: dat doen we continu met creatieve marketingcampagnes voor onze opdrachtgevers. Een terugkerend thema voor onze klant Bayer is het tekenseizoen, met als hoogtepunt de Week van de Teek in april. Het hele jaar door zijn teken actief, maar zeker in de lente- en zomermaanden is het oppassen geblazen voor honden- en katteneigenaren.

In 2018 lanceerde Bayer haar Tekenscanner App waarin honden- en kattenbaasjes na het signaleren van een teek in of op de vacht van hun huisdier een gratis testkit kunnen aanvragen. De teek kan vervolgens opgestuurd worden, waarna deze onderzocht wordt door de Universiteit van Utrecht op eventuele ziekteverwekkers.

De resultaten worden vervolgens in de app gedeeld, waardoor een appgebruiker op een landkaart kan zien waar in het land (besmette) teken voorkomen.

Aan Media Artists de taak om in 2019 de naamsbekendheid van de vernieuwde Tekenscanner te vergroten en downloads te genereren.

Facebookcampagne

Op Facebook hebben we met een advertentiecampagne ruim 80.000 honden- en katteneigenaren in Nederland weten te bereiken om hen te attenderen op de mogelijke aanwezigheid van teken bij hun dier.

We zetten daarbij een unieke advertentie in voor katteneigenaren en hondeneigenaren, zodat we zowel de boodschap als het advertentiebeeld zo optimaal mogelijk bij de doelgroep konden laten aansluiten.

De infographic met onderzoeksresultaten werd bijna 2.000 keer bekeken via Facebook.

Google Ads App campagne

Om actieve downloads te genereren, zetten we een Google Ads App campagne op, gericht op Android-gebruikers. We maakten gebruik van verschillende beeld- en tekstadvertenties die samen ruim 600.000 vertoningen genereerden in een periode van drie maanden.

Na een klik op de advertentie wordt de betreffende persoon direct naar de App Store geleid waar de Tekenscanner gedownload kan worden.

Deze campagne leverde bijna 1.000 nieuwe downloads op van de Tekenscanner.

Wilt u ook inspelen op de actualiteit met een succesvolle én creatieve marketingcampagne? Neem contact op met het marketingteam van Media Artists. Wij denken graag met u mee!